Аюрведичен масаж за Жени

Най-нежната грижа за женското здраве и хормонален баланс

„Гърдите са положителен полюс на жената и работата върху тях е необходима, за да направи тя живота си цялостен, радостен и здрав“

„Концентрираната работа в областта на гърдите може да промени живота ти по красив начин“

Виж повече

… Казва индийския лекар и хирург Dr.Sanjivani/Таруна от института за холистични методи за лечение, превенция и рехабилитация “Sahasi Breast Care”-Indiа, която основава този терапевтичен метод в допълнение към цялостната грижа за Женското здраве. Този уникален подход е специално създаден да се грижи, поддържа и възстановява хормоналния баланс, физическото, емоционално и психично здраве и равновесие на Жената, присъства като най-нежната профилактика за тъканите на женската гръд и цялата репродуктивна система. Терапията съчетава специална техника за масаж на: гърдите, корема, ръцете, шията, деколтето, лицето и главата; лимфен дренаж в областта на подмишниците; леки разтягания; активирането на жизнени енергийни Марма точки – отнасящи се до правилното функциониране на Ендокринната система (жлезите с вътрешна секреция).

Това съчетание на елементи задвижва енергийния поток в тялото, подобрява циркулацията на кръвта, която подхранва и овлажнява тъканите, подпомага работата на лимфната система, чиято важна роля е да осъществява защита на организма от вредни субстанции, отпадни продукти, токсини, микроорганизми, вируси и други антигени.

Масажа използва органично Сусамово масло, което има силни терапевтични и лечебни свойства. То е затоплящо, противовъзпалително, антибактериално, антиоксидант, облекчава мускулна болка и схванатост, антидепресант, успокояващо, овлажняващо, регенерира кожата, спомага за детоксикацията на тялото.

Намирайки се в областта на сърдечния център Anahata – свързан с универсалната и безусловна любов, способността да обичаме, гърдите са изключително чувствителна и деликатна част от женското тяло, в която често таим болка, обида, тъга, ревност, страх свързан с отдаването и приемането на любов.

Аюрведичния масаж за Жени е фина техника работеща в дълбочина, докосваща с внимание деликатното женско тяло и емоционалност. Нежен, релаксиращ и обгрижващ този масаж успява да те отпусне и пренесе в едно красиво пътуване навътре към себе си. Дава ти нещо което е отвъд обясненията и думите, то е в усещането за лекота и свобода, вътрешен покой и тишина, хармония, любов…

Ползите от терапията:

 • Хормонален баланс
 • Облекчава цялостното състояние и симптомите на ПМС, менопауза и климакс
 • Подобрява кръвообращението и отока на лимфата
 • Благоприятно въздействие върху качеството на кърмата
 • Добра профилактика за цялостното здраве и тонус на гърдите(намалява риска от рак на гърдата)
 • Повлиява добре като съпътстваща терапия при: аменорея, дисменорея и безплодие
 • Намалява риска от стрий по време на бременност и рязка промяна в теглото
 • Разкрасява формата на гърдите
 • Омекотява твърдата тъкан при поставяне на импланти
 • Създава осъзната връзка с вътрешната ни сила и творчески потенциал

Преминавайки през промените от развитието на жената, гърдите имат своята нелека задача и отговорност, която заслужава не само нашето уважение и почит, но също така внимание, любов и грижа!

* Терапията може да се изпълнява по време на месечния цикъл, както и в периода на бременност (след първо тримесечие) и кърмене.
** Честотата и броя сесии се определят индивидуално. В повечето случаи са необходими поредица от няколко терапии за постигане на добър и осезаем резултат.
*** Има възможност за ваучер – пакет от няколко терапии с отстъпка в зависимост от броя им.

Продължителност: 60 мин – 55лв.
Терапевт: Веселка Сукдеве

Аюрведичен Йога Масаж

Аюрведичния Йога Масаж е цялостен подход за работа с тялото, чиято концепция се базира на два основни компонента, а именно: лечебен Аюрведичен масаж и Йога разтягания, съпроводени от дълбока и координирана работа с дъха.

Виж повече

Основите на този уникален метод са положени в Индия от Майстор Кусум Модак, която пренасяйки своето знание и разбиране за тялото през личната опитност и дълги години изучаване на Йога директно от B.K.S. Iyengar, поставя началото на тази необикновена техника, която и до днес се разпространява и помага на хора по целия свят.

Дълбок терапевтичен масаж, сусамово масло и аюрведична билкова прах от корените на Acorus calamus(Блатен Аир) проникват в дълбочина, за да детоксикират, ексфолират внимателно тялото, задвижат енергийния поток и стимулират кръвообращението. Масажните техники включват използването на ръцете и краката като инструменти, употребата на крака дава възможност за едно по-дълбоко усещане и ефективен натиск чрез дълги и грациозни движения.

Тялото се затопля, енергията започва да се движи и идва време за йога. С асистирани от терапевта простички позиции, наслаждавайки се получаващия има възможността да изследва своята гама от движения, гъвкавост и дълбочина на дишане. Всички разтягания работят, за да се отвори тялото, гръдния кош и дъха да тече напълно и естествено, да се задвижи потока на Прана в тялото, да се освободят блокажите и застоя на лимфа и да се увеличи издръжливостта.

Аюрведа Йога терапията НЕ е „релаксиращ“ масаж, а взаимен процес, в който терапевта и клиента работят заедно, чрез диалог и напътствия, водени от импулса на тялото, за да събудят и изпълнят с Прана всяка зона, чрез силата на елементите дъх – движение – масаж.

Комбинацията от масло и билкова прах балансира елементите на тялото (doshas в Аюрведа), подобрява циркулацията, освобождава токсините и подобрява функцията на опорно-двигателния апарат, който е жизненоважен за позата и енергийния поток. Аюрведичната билка, стимулира кръвообращението, успокоява ума и ревитализира жизнената енергия в тялото има противовъзпалителни, антисептични и ексфолиращи свойства.

Ползите от терапията:

 • Подобрява стойката и естественото положение на гръбначния стълб
 • Отваря гръдния кош и разширява капацитета на дишане
 • Подобрява циркулацията на кръвта и потока на лимфата
 • Спомага за извличането на токсини от организма
 • Освобождава напрежението в мускулната тъкан, подобрява кръвооросяването и снабдяването им с хранителни вещества и кислород.
 • Мускулите стават по-еластични, което намалява риска от травми
 • Облекчава чувство на стрес, безпокойство, напрежение, умора…
 • Създава добър имунитет и устойчивост на организма към заболявания
 • Увеличава жизнената енергията
 • Подобряване гъвкавостта, силата и издръжливостта на тялото
 • Подобрява здравето, благосъстоянието и дълголетието
 • Контролира теглото и се грижи за красивия силует на тялото
 • Допринася за здравия и спокоен сън
 • Помага да създадем по-дълбока и осъзната връзка с нашето тяло

“Основното намерение в подхода на Аюрведа Йога Масажа е в това да припомни/събуди вродената интелигентност на тялото, неговите качества и способност за лечение”.

-Dr. Sanjivani-Taruna

* Препоръчва се за хора които комбинират тази терапия с групови или индивидуални йога практики.

** Честотата и броя терапии се определят индивидуално в зависимост от нуждите и състоянието на получаващия.

*** Има възможност за ваучер – пакет от няколко терапии с отстъпка в зависимост от броя им.

Продължителност: 60 мин – 65лв.
                                        90 мин – 85лв.
Терапевт: Веселка Сукдеве
(терапевтът работи само с жени)