Прясно набраните листа биват, своевременно, дълбоко запарени (deep steamed). Процеса на дълбоко запарване (deep steam) е приблизително с минута по- дълъг в сравнение с традиционната подготовка на листа за Сенча. Тази, привидно, малка разлика в процеса, всъщност, изисква огромен опит и познания. Не са много компаниите в Япония, които успяват да произведат такава Сенча. Дълбокото запарване прави така, че чаените листенца губят естествената си форма в резултат Премиум Сенча е по- разпрашена и пудрена. Това е и причината вече приготвената напитка да бъде с по- плътен и наситен, зелен цвят.
Неповторимото усещане за ранна пролет във всяка чаша Премиум Сенча задоволява и най- изтънчените ценители на вкуса.
* 100гр Премиум Сенча са достатъчни за приготвянето на приблизително 45- 50 чаши чай.
*Отглеждането на растенията, за направата на Премиум Сенча, отговаря на всички най- строги изисквания и стандарти за органично земеделие в Япония (JAS= Japan Agricultural Standard).