Кристалните купи, които избрахме са с честота 432 Hz и всяка една от тях съответства на музикална тоналност за определения енергиен център. Подредени във възходящ ред C, D, E, F, G, A, B ( до, ре, ми, фа, сол, ла, си). Купите създават силни алфа вълни, които подреждат и хармонизират енергията. Нервната система се успокоява, подобрява се психическото и физическото здраве.

432 Hz е вибрация застъпена в принципа на Златно сечение, известно още като златна пропорция, златен коефициент или божествена пропорция. То обединява свойствата на светлината, времето, пространството, материята, гравитацията и магнетизма към биологията, структурата и кода на ДНК и съзнанието на земните същества. Естествената настройка на 432 Hz има дълбоки ефекти върху съзнанието на клетъчно ниво в нашето тяло.

Знаменателна е връзката между числото 432 Hz и геометричните градуси 432°. Иследвания на астрофизици показват, че златната пропорция в това число присъства навсякъде във Вселената. Аксиомата от 432 Hz до 432 ° показва връзката, която според астрофизика Йохан Кеплер (1571), обуславя планетарните каскади със златна хармония (златно сечение), където орбитата на Нептун до Сатурн образува златен среден триъгълник през -432 градуса (от 360 ° – 72 °) и + 432 ° (от 360 ° +72) сферична проекция и показва последователна настройка на нашата слънчева система. Освен това Кеплер посочва същата проекция за орбитата на Серес в астероидния пояс.

Хармоничната музика на 432 Hz, използваща кохерентни трансцедентални принципи, като златното съотношение, не само създава нова опитност чрез звука, но и дава възможност за последователни ефекти върху нервната система, здравето, благополучието и повишената творческа активност.

Седемте Чакри

Чакра на санскрит означава колело. В йога чакрите са енергийни възли в човешкото тяло.

Съществуват седем главни чакри:

 • Муладхара – коренна чакра. Аз съм. Намира се в основата на гръбначния стълб. Тази чакра се асоциира с елемента Земя и червения цвят. Сетивото, за което отговаря е обонянието.  Мантра – Лам. Блокира се от страха. Oтговаря за оцеляването на човека, за финансовата стабилност, храната и сигурността.
 • Свадхиштхана – сакралната чакра. Аз чувствам. Намира се на нивото на половите орани. Елемент – вода, цвят – оранжев, мантра – Вам. Сетивот, за което се грижи е вкусът. Счита се, че влияе на сексуалността и репродуктивните функции. Тази чакра се блокира от чувството за вина.
 • Манипура – Аз правя. Разположена е на нивото на пъпа и над него. Цветът й е жълт, а елементът – огън. Манта – Рам. Свързана е с емоциите. Сетивото, с което е свързана е зрението. Управлява стомахачерния дроб, храносмилателна система и панкреаса. Тя се отваря с приемане на себе си и се блокира от срама.
 • Анахата – чакра на сърцето. Аз обичам. Намира се в центъра на гръдния кош. Земният й елемент е въздух, а цветът – зелен. Мантра – Ям. Сетивото на четвърта чакра е допирът. Управлява сърцетокръвта и кръвообращението като цяло. Отваря се с любовта и се блокира от тъгата и апатията.
 • Вишуддха – чакрата на гърлото. Аз говоря. Свързана е с комуникацията и творчеството чрез мисъл, реч и писане. . Пета чакра има син цвят, а елементът й е етер или Космос. Органите, за които отговаря, са щитовидната и околощитовидните жлези. Мантра – Хам. Сетивото за което отговаря е слухът. Отваря се с истината и чистотат,  и се блокира от лъжата.
 • Аджна – Аз виждам. Намира се в центъра на челото. Свързана е с хипофизата и епифизата. Цветът на шестата чакра е индиговият, а елементът й – светлината. Мантра – Ом. Аджна развива способността ни да виждаме голямата картина и да използваме и развиваме интуицията си. Проявлението на чакрата на Третото око е: „Виждам“. Отваря се чрез осъзнаване и се блокира от неяснотата и илюзията за разделение. Ние сме едно цяло, един организъм.
 • Сахасрара – хилядолистник, Коронна чакра. Аз разбирам. Намира се на върха на главата и над главата. Отговаря за космическата енергия. Цвят виолетов. Блокира се от привързаностите. Тя се активизира едва, когато човек се освободи от всичко земно и когато останалите чакри са в равновесие.
 • – хилядолистник, Коронна чакра. Аз разбирам. Намира се на върха на главата и над главата. Отговаря за космическата енергия. Цвят виолетов. Блокира се от привързаностите. Тя се активизира едва, когато човек се освободи от всичко земно и когато останалите чакри са в равновесие.

Камъни за седемте чакри

Вибрациите на тези седем камъка са проектирани да резонират с всяка от седемте чакри и могат да разтворят енергийните блокове и да възстановят баланса. Тези камъни във всички цветове на дъгата ще създадат положителна атмосфера навсякъде около аурата!

 • Черният Турмалин е идеален камък за корената чакра – Муладхара. Дава усещане за защита и сигурност. Помага при страх и абсорбира отрицателните енергии.
 • Червеният Яспис е за сакралната чакра – Свадхиштхана. Изключително енергичен и креативен! Когато се свърже със сакралната чакра, може да доведе до смелост и безстрашие.
 • Цитрин е слънчевия камък, помагащ на слънчевия сплит – Манипура да отвори очите на човек за положителната страна на живота. Камъкът вдъхва оптимизъм,  усилва волята.
 • Розовият Кварц ще се погрижи за сърдечната чакра – Анахата с нежната си вибрация.  Отваря сърцето и помага за изчистване на натрупани отрицателни емоции и чувства, разсейва тъгата.
 • Амазонитът е отличен камък за гърлената чакра – Вишудха. Учи човек да отстоява себе си. Насърчава ясна и открита комуникация основана на състрадателност и истинност.
 • Аметистът влияе на третото око – Аджна за увеличаване на интуицията и мъдростта. Това е камък със силно духовна енергия. Прогонва кошмарите и подобрява съня, премахва нерното напрежение и еевожността.
 • Планинският Кристалстимулира коронната чакра – Сахасрара. Той съдейства за манифестиране на намерения, усилва тяхното излъчване във Вселената. Осигурява баланс и хармония.

Индивидуална терапия с кристални купи и кристали. Цена 60лв. Продължителност 60 мин.

Групови събития  „Хармонизиране на седемте чакри”, следете графика.